Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Thermacell MR300 kültéri szúnyogriasztó - aranyóra

Hamarosan elérhető lesz ez a szúnyogriasztó 4.000Ft-al jobb áron! Csak ma, csak egy órán át Legyél te az első amikor elérhető lesz. Segítséget keress a Facebookon!

összehasonlít 20 980 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

Silva Sec X fitneszpánt - aktivitás mérő

tudd a napi aktivitásod
7 990 Ft

Tavaszi okos nyeremény

Megnyerték a Garmin okosórát! márciusi akciónkban

Márciusban nyerj egy Garmin okosórát.
Csak vásárolj és a webáruházban rendeld meg. A sorsolás megtörtént a szerencsé nyertes megkapt az órát

A hosszú élet ritka

Futócipő ápolás tisztítás - karbantartás - javítás

Futócipőnk igényli a tisztítást, a cipő is szereti ha tiszta és szagmentes. Sok a téves hiedelem és információ, mit kell és mit tilos a cipővel kapcsoltban tennünk, ha tisztán akarunk futni benne.

Hanwag Singati jakbőr bakancs (camel)

jakbőr kívül - belül
73 900 Ft

Magazin

Ünnepi nyitva tartás a nemzeti ünnepen 2020. október

2020. 10. 05. 09:10


Nyitvatartási idő

Üzletünk szokásos nyitva tartása

hétfőtől péntekig:

09:00 - 18.00-ig

szombaton:

10:00 - 13:00-ig

vasárnap:

zárva, de a webáruház üzemel

Ünnepi nyitva tartás júniusban

június 6., pünkösd hétfő

zárva, de a webáruház üzemel

Október 23-a, péntek nemzeti ünnep. Ezen a napon, és 24-én, szombaton üzletünk zárva tart. Ezen a napokon a kiszállítás is szünetel. A hosszú hétvége alatt beérkező rendeléseket 26-án hétfőn dolgozzuk fel.

Egy szabadságharc margójára

Sokan úgy tekintenek a szocialista világra, mint maga a földi pokol, amelyet gonosz emberek alkottak, gonosz elméletek mentén. De ez így nem igaz. Évezredek teltek el úgy, hogy az emberek ugyanolyan kis gömbölyded édes kis pofák voltak kezdetben, csak az egyik selyemben és bársonyban született, a másik meg szalmakupacon. És amikorra felcseperedtek, ez is úgy gondolta, így helyes, nincs is más, és a másik sem ismert más világot. Az egyik unalmában háborút szított, a másik meghalt, pedig nem akart harcolni. És ahogy lassan-lassan változott a világ, egyesek elkezdtek kételkedni, talán mégsem isten akarata, hogy az egyik úr legyen, a másik paraszt.

Akárhogy is nézzük, már az 1800-as évek közepén sem gondolták sokan úgy, hogy ez kőbe van vésve. Amíg az úr úr volt, semmi más törvény nem létezett, csak az uraké. Ahogy lassan a gépek megjelenésével az ipar el kezdett kialakulni, már nem úgy tekintettek a tulajdonosra, mit a földesúrra. Már nem engedtek meg neki akármit, bármennyire is ki voltak szolgáltatva. A változó világ a szegényeknek csak újfajta nyomorúságot hozott.

A kommunista eszmék ezen az elkeseredésen nyertek táptalajra. Nem kellenek a gazdagok, nem kellenek az uraságok. A tanult ember is csak arra használja a tudományát, hogyan tudja megnyomorítani a másikat. A munkás a két dolgos kezével meg tudja termelni mindazt, ami kell, és csak annyit tart meg magának, amennyire valóban szüksége van. Vonzó ide, csak nem működik. Azok tették embertelenné az álmokat, akiknek megvalósítás lett volna feladata.

Nem működik, mert nem erre vagyunk kódolva, és nem működik, mert mindig vannak olyanok, akik csak a maguk hasznát keresik, és elég ravaszak hozzá, hogy meg is szerezzék.

Ezen bukott el a világháború utáni ügyeskedés-ravaszság is. A "Rákosi-kornak nevezett" borzalom. A vezetők olyannak tüntették fel magukat, mint a vezetettek köréből származók. Ők is csak prolik, mind a többiek. A többiek meg nem igazán értették, mint parancsolgat akkor neki az, aki állítólag vele egyenlő?

Morgott is rendesen. Már ha mert? De nem igazán mert, még otthon sem. A szerelmével sem igazán beszélgetett a bajokról egykönnyen. Régen a deres várta, most munkatábor, kitelepítés. Titkos rendőrök, besúgók mindenfelé. Ha mindenki egyenlő, miért félt akkor annyira Rákosi, Gerő, Kádár és a többi a többi munkásembertől? Talán kiderül, hogy mégsem annyira egyenlőek? Vagy hogy a Nyugat nem is haldoklik olyan nagyon?

'56 nyarán látszott valami szándék a változásra, de már késő volt. Júliusban Rákosi a Szovjetunióba utazik, gyógykezelés címén, de soha nem tért már vissza. Már a nagy testvérnek is kezdett kellemetlen lenni...

Az ősz elég mozgalmas volt a világban, többek között a lengyeleknél is. A nyáron lezajlott felkelés után Gomulka számos változást ígért, többek között a sztálinista rendtől eltérő folytatást, reformokat kilátásba helyezve. Az október 20-án történt.

"Lengyelország példát mutat, kövessük a magyar utat!" Ez volt a magyar egyetemisták jelszava a lengyel változások nyomán. Ezért is vonultak a Bem-szoborhoz. Bár az csak utólagos belemagyarázás, és a lengyel egyetemistákkal való szimpátiatüntetés lett volna az ok, de az kétségtelen, hogy a lengyel példa hatott az ifjúságra. Hogy ha ott sikerült komoly változásokat elérni, akkor Magyarországon is lehetséges hasonló.

Aztán jött Gerő Ernő rádióbeszéde, és elszabadult a pokol...

Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!