Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Thermacell MR300 kültéri szúnyogriasztó - aranyóra

Hamarosan elérhető lesz ez a szúnyogriasztó 4.000Ft-al jobb áron! Csak ma, csak egy órán át Legyél te az első amikor elérhető lesz. Segítséget keress a Facebookon!

összehasonlít 20 980 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

Silva Sec X fitneszpánt - aktivitás mérő

tudd a napi aktivitásod
7 990 Ft

Tavaszi okos nyeremény

Megnyerték a Garmin okosórát! márciusi akciónkban

Márciusban nyerj egy Garmin okosórát.
Csak vásárolj és a webáruházban rendeld meg. A sorsolás megtörtént a szerencsé nyertes megkapt az órát

A hosszú élet ritka

Futócipő ápolás tisztítás - karbantartás - javítás

Futócipőnk igényli a tisztítást, a cipő is szereti ha tiszta és szagmentes. Sok a téves hiedelem és információ, mit kell és mit tilos a cipővel kapcsoltban tennünk, ha tisztán akarunk futni benne.

Hanwag Singati jakbőr bakancs (camel)

jakbőr kívül - belül
73 900 Ft

Magazin

Ünnepi nyitva tartás 2021 augusztus hónapban

2021. 07. 28. 10:00


Nyitvatartási idő

Üzletünk szokásos nyitva tartása

hétfőtől péntekig:

09:00 - 18.00-ig

szombaton:

10:00 - 13:00-ig

vasárnap:

zárva, de a webáruház üzemel

Ünnepi nyitva tartás júniusban

június 6., pünkösd hétfő

zárva, de a webáruház üzemel

A nemzeti ünnepi hosszú hétvégén (péntektől vasárnapig) üzletünk zárva tart. Ezeken a napokon kiszállítás sem lesz. Ha olyan terméket rendel kiszállítással, ami raktáron van, a rendelést 19., csütörtök délelőttjén megkapjuk, 23-án hétfőn a kért címre érkezik. A délutáni, illetve a hosszú hétvége alatt érkezett rendelések várható érkezése 24., kedd.

Augusztus 20. - állami ünnepünk

Kalandos utat járt már be ez az ünnepnap. Első királyunkat 1083-ban (45 évvel halála után) már szentté avatták. Az Árpád-házi királyok idején világi ünnepnek számított, uralkodásuk legitimációját szolgálta István király ünneplése. Egyházi ünneppé a hozzá kapcsolódó Szűz Mária-tisztelet tette.
1686 egy fontos év ebből a szempontból is. Buda visszafoglalása után XI. Ince pápa elrendelte, hogy a katolikus világ évente emlékezzen meg Szent Istvánról.
Országos ünneppé Mária Terézia minősítette 1771-ben. Budára hozatta a Szent Jobbot.
Az ünneplés többször is betiltásra került így vagy úgy. A Bach-korszakban nem volt megengedett a független magyar államot jelképező első király megünneplése. Az a kísérlet, hogy a Habsburg uralkodóktól szabaduljon meg az ország, legyen újra önnön ura, leverésre került, és így érthető, hogy egy ilyen ünnep nem volt kívánatos egy Habsburgnak.
A kiegyezés után jelentős fejlesztések, modernizáció indult meg az országban, a magyarok megbékéltek a monarchiával. Ferenc József 1891-ben munkaszüneti nappá tette augusztus 20-át.
Az elveszett nagy háború és a méltatlan békeszerződés után a nemzeti érzelmek újra felerősödtek.
Az 1938. évben az országgyűlés törvényt hozott Szent István emlékéről, és nemzeti ünneppé nyilvánította ezt a napot.
A kommunista hatalomnak nem volt bátorsága betiltani, de háttérbe szorította világi dolgokkal. Így volt az új kenyér ünnepe, egy ideig volt a népköztársaság ünnepe, illetve az alkotmány ünnepe is (persze a szovjet mintára készült alaptörvényről van szó).
Eredeti tartalmát, értelmét 1991-ben nyerte vissza, amikor is az országgyűlés állami ünneppé nyilvánította. Egyben a magyar keresztény egyház kiemelt ünnepe is.

Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!